1. SPS Accounts:
    Do you find yourself coming back time after time? Do you appreciate the ongoing hard work to keep this community focused and successful in its mission? Please consider supporting us by upgrading to an SPS Account. Besides the warm and fuzzy feeling that comes from supporting a good cause, you'll also get a significant number of ever-expanding perks and benefits on the site and the forums. Click here to find out more.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
You are currently viewing Boards o' Magick as a guest, but you can register an account here. Registration is fast, easy and free. Once registered you will have access to search the forums, create and respond to threads, PM other members, upload screenshots and access many other features unavailable to guests.

BoM cultivates a friendly and welcoming atmosphere. We have been aiming for quality over quantity with our forums from their inception, and believe that this distinction is truly tangible and valued by our members. We'd love to have you join us today!

(If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. If you've forgotten your username or password, click here.)

Guardian of Crossroads - dragon summoning won't start

Discussion in 'Icewind Dale 2' started by Dsky1980, Jan 7, 2018.

  1. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    I have the latest patch, I've cleared the temple, but when i place all the stele's the dragon summoning animation won't start. I've read all the FAQ's and watched youtube videos and everyone else just, you know, buffs and puts the stele's in place. What am I doing wrong?

    Thanks

    --

    Anyone there?
     
    Last edited by a moderator: Jan 7, 2018
  2. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    Refresh my memory: That's the black dragon in the jungle?
     
  3. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Yep that's the one.
     
  4. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    Alright, let's try to debug this. If you're absolutely sure that you have all the required items, then do the following:
    1. Enable the console.
    2. Type ctrlaltdelete:enablecheatkeys()
    3. Press ctrl+x
    4. Show me the result.
     
  5. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    I currently have 4 regular stele and 1 broken religious stele in my inventory. Whenever I add to the receptacles they aren't removed out of my inventory (not sure if it's supposed to)

    --

    Sure thing - one moment.
     
  6. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    Ok, it's been ages since I've done this, but I have a vague recollection of you needing to add the items in the correct order, not just dump them into the container.
     
  7. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    It says Mouse Position:-1,-1 Tile Position 0:0 Search Square 0:0 Area AR6050. I don't have alot of proficiency with the console, but I did enable it, add the string and press control x
     
  8. Taluntain

    Taluntain Resident Alpha and Omega Staff Member ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran Pillars of Eternity SP Immortalizer (for helping immortalize Sorcerer's Place in the game!) New Server Contributor [2012] (for helping Sorcerer's Place lease a new, more powerful server!) Torment: Tides of Numenera SP Immortalizer (for helping immortalize Sorcerer's Place in the game!) BoM XenForo Migration Contributor [2015] (for helping support the migration to new forum software!)

    Joined:
    Jun 11, 2000
    Messages:
    22,577
    Media:
    481
    Likes Received:
    437
    Gender:
    Male
  9. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    I'm not sure, I watched 10 videos of people summoning the dragon and it didn't appear to have any specific order to how they placed them (although it does feel like that's what is happening)

    I wonder if it could be broken because I never spoke to Ojaiha.

    Ah well, it's not the end of the world. I appreciate your help and time guys!

    Kenneth, I've got 4 regular Stele and 1 "religious broken" stele. There's only four slots that need stele inserted and they don't get subtracted from my inventory for whatever reason.
     
    Last edited: Jan 7, 2018
  10. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    I haven't even started debugging yet. And please don't make multiple posts in a row.
     
  11. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    According to the scripts, you need 5 intact stele. Also, as you interact with the pillars, it should remove your stele from the inventory.

    If for some bizarre reason this doesn't work for you, you can hack it with this command: ctrlaltdelete:SetGlobal("Chult_Pedestals","GLOBAL",5)

    Please try to avoid doing so, however. Just make sure that the stele are in your inventory (not a bag) and interact with the 5 pillars.
     
  12. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    I've got 4 regular Stele and 1 "religious broken" stele and they don't get subtracted from my inventory (not in a bag of holding) for whatever reason. It appears broken. I'll try the hack command. Thanks again.
     
  13. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Not sure if I need a new thread for this, I couldn't find anything related to it in the forum but I have returned Mandal Graye's sword to his new skeleton body, but all he says when I initiate dialogue is "Sword...sword!" But.. I have his sword. Do I need to kill the golem that was in the death room?
     
  14. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    If you had the sword on you and he took it from you, he should have transformed and started a cutscene.
     
  15. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    I have the sword on me, he just won't take it.
     
  16. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    You seem to be having some weird issues with scripts not firing like they're supposed to. At this point it might be worth considering that it's a system issue, not a game issue.
     
  17. JT Gems: 12/31
    Latest gem: Moonstone


    Veteran

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Messages:
    474
    Media:
    1
    Likes Received:
    7
    Are you sure you don't have any mods installed?
     
  18. Dsky1980 Gems: 1/31
    Latest gem: Turquoise


    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    No mods, the game is updated to the latest version patch. Everything else works fine, it just seems like certain quest script's won't. Is it posible to use the console to skip past this portion?
     
  19. Keneth Gems: 27/31
    Latest gem: Emerald


    ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    171
    Gender:
    Male
    It's possible to do anything with the console and some minor modding skills.
     
  20. JT Gems: 12/31
    Latest gem: Moonstone


    Veteran

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Messages:
    474
    Media:
    1
    Likes Received:
    7

Share This Page

Sorcerer's Place is an independent project run entirely by fans and for fans. Maintaining Sorcerer's Place and a stable environment for all our hosted sites requires a substantial amount of time and money on a regular basis, so please consider supporting us to keep the site up & running smoothly. Thank you!